2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

Kai taip karšta gal ledų?

Karščiai prasidėjo taip netikėtai rodos, kažkas įjungė saunos rėžimą lauke. Prie viso to prisidėjo cikadų ir kitų svirplių orkestras, kuris taip būdingas karšoms vasaros dienoms ir vien išgirdus tą triukšmą rodos esi arti elektros stotelės kur laidais teka aukšos įtampos elektra. Taigi tokiomis dienomis nieko kito taip nesinori kaip LEDŲ, turkiškai Dondurma, o dar labiau (bet ne per dažnai) man patinka specifiniai Turkiški ledai, kurie vadinami MARAŠ DONDURMA.
Galiu kirsti lažybų, kad kažko panašaus nesate ragavę. Iš esmės visas šių ledų stebuklas yra Salep milteliai (kurie gaunamis iš specialių orchidėjų) ir gumos (žinoma ne kramtomosios gumos, bet natūralios). 
Šie ledai netiprsta taip greitai, o juos valgant gali prireikti ne tik šakutės, bet ir peilio. Skaniausia tokius ledus valgyti su šviežia baklava...
Žinoma kokioje nors turistinėje vietoje iš šių ledų pirkimo galite apturėti tikrai smagų šou, pardavėjai mėgsta papoštauti. Šių ledų pardavėjus atpažinsite iš išskirtinės aprangos ir nuolatinio varpelio skimbčiojimo prie jų prekyvietės. Daugiau detalių neatskleisiu, kad jus galėtų nustebinti :) 
Skanaus... Einu pirkti Maraš ledų...

2 komentarai:

Zemuogyte rašė...

As irgi noriu tu ledu - atsimenu net per gatve begau neziuredama, kai pamaciau pardaveja... Ypac kai visa ta leda "padazo" i salia kaitinama sokolada... Ir tas sokoladas sustingsta, kartais net puses cm sluoksniu ant ledo... mmm...

Turbut labiausiai is Stambulo ledu ir pasiilgau :D

erniuke rašė...

mmmm ir aš dar vis juntu Maraš dondurma skoni :) Spali vaziuoju i Elbistana, va ten tai paragausiu tu tikruju maras ledu, nes is ten jie kile :)