2016 m. liepos 1 d., penktadienis

Terorizmas Turkijoje

Sikarta nebesimeldziu uz Turkija ir savo profilyje nekeliu Turkijos veliavos, kaip iprasta po teroro aktu.

Taciau tai nereiskia, kad leisiu kaltinti tik nieksus teroristus uzpuolusius nieko nekaltus civilius, man keista, istabu ir nesuvokiama, kaip Turkijos Tauta nekelia klausimo KODEL IR KAIP siems teroro aktams leidziama ivykti.

Kai salyje teroristai gali sau leisti save paleisti oran turistu pamegtose vietose, traukiniu stotyse, oro uoste, tuo tarpu vaiduokliiu medziokle uzsiimama socialiniuose tinkluose, ziniasklaidoje, salis siuncia uz grotu zurnalistus, siaip piliecius uz ju nenora taikytis su valdzios veiksmais.

Tarkime biciukas sukures sia kompozicija yra pasiustas uz grotu

http://static.birgun.net/resim/haber-detay-resim/2015/12/17/gollum-lu-erdogan-fotografini-paylasan-doktorun-gorevine-son-verildi-97170-5.jpg

Ko gero tai gresia ir man... uz pasidalinima sios informacijos, taigi as ir kiti kurie leidzia sau nusijuokti arba kritikuoti yra kaltinami terorizmu ir dalyvavimu teroristineje veikloje, o stai teroristai ramiai sau skladosi judriausiose, saugiausise vietose, kazkur galai nesueina.

Ach dar labai ikyrus teiginys, kuris man neduoda ramybes, ne teiginys, o pasiteisinima, beje pasiteisinmus Turkija ir turkai labai megsta. Taigi pasitesinimas, jau skambantis kaip sugedusi plokstele: bet Sprogimai ivyko ir tokiuose saugiuose miestuose kaip Londonas, Paryzius, Briuselis. Sita isgirdus mano zandikauliai traska  nuo to kaip stengiuosi juos nulaikyti vietoje, ir kaip raminu savyje beisisiautejancia Uzkalniska dvasia, Mieli naivuoliai taip sprogimai ivyko, bet kiek ju ivyko Europoje ir kiek Turkijoje, atsimerk o mielas mano pazistamas ponas is krautuveles uz kampo, tave tokiais teiginiais tik bando uzliuliuoti ir pripratinti prie nuolatinio fakto, mirties, zuties fakto normalizavimas ir jausmu bukinimas, argi tu nematai?

Ir zinote po sprogimo dar neprabilus Turkijos galvoms galejau sau leisti juos cituoti, nes po kiekvieno sprogimo ta pati graudilinga kalbele: su terorizmu nesitaiksytsime, terorizma smerkiame, Turkijos neparklupdys, zuvusieji musu didvyriai. O mielas kaimyne, kokie dar didvyriai ar tu eidamas i oro uosta skristi i verslo kelione ar atostogu esi didvyris? Keleivis - tu, pilietis, o ne kovotojas. As nenoriu buti kovotoju ar kovotoja, as noriu saugios salies miela Turkijos vyriausybe ir nereikia cia Lia Lia, kad kalti teroristai ir terorizmaz, tai tu Turkijos parlamentare, ministre, ministre pirmininke ir Prezidente. Kur jus, kur jusu saugumo tarnybos, kur mano saugumas, ar cia kazkaip mes visi lygus, bet kai kurie lygesni? Primena islamiska komunizma.

Ir neketinu melstis, nes ne maldu Turkijai reikia, o tiesaus klausimo jos valdziai KA JUS PADARETE arba DAROTE, kad SAUGUMAS butu uztikrintas sioje salyje?

O mielas mano kolega argi nematai jog bukinami Turkijoje gyvenanciu jausmai, sirdziu jau nebevirpina kasdienines zinios apie aukas Turkijos pietryciuose, netrukus nebejaudins zinios apie zuvusiuosius per sprogimus. ir kain kazin kurlink visa tai eina?

Ir dar uz sita rasliava as galiu buti patraukta atsakomyben uz teroristine ir isdavikiska veikla, nes dristantys klausti ir kelti klausimus.

2 komentarai:

Mari rašė...

Žmonių pasaulyję yra 7 mlrd, kiekvienas yra individualus ir nežinia ką galvoja. Teroristai yra visiški savanaudžiais kurie dažniausiai nežino dėl ko daro tuos išpuolius. Nekalti žmonės žūsta...labai gaila...Turkijoje po tų išpuolių turistų iš Europos bei Azijos labai sumažėjo ir krito kelionių paketų kainos...tačiau praėjus keliems metams vėl atsigavo. Pigūs skrydžiai į Turkiją dabar pigiau kainuoja nei pirkti paketą :) Juolab kad visur galima pasiimti gerus apartamentus bei viešbutį su AI :) tik gal sunkiau su pervežimais, bet viskas įmanoma jei moki organizuoti :)

Anonymous rašė...

Norėčiau labai padėkoti „LAPO MICRO FINANCE“, kuri man suteikė paskolą sergančio vaiko gydymui. Labai džiaugiuosi, kad šiandien sutikau LAPO, jei reikia skubios paskolos, susisiekite su jais el. Paštu: lapofunding960@gmail.com
„Whatsapp“ +447883183014