2009 m. kovo 11 d., trečiadienis

RINKIMAMS ARTEJAN

Taip jau viskas susikloste, kad isgyvename ne tik pavasari, bet ir labai idomu priesrinkinimini laikotarpi Turkijoje. PAzadu detalesni reportaza apie Turkisko politinio marketingo subtilumus pateikti veliau, o siai dienai maza apzvalgele kaip atrodo moters diena artejan rinkimams. Taip jau susikloste, kad musu kaimynas yra vienos turkiskos partijos MHP remejas, taigi viena diena gavau toki tai nuostabu kvietima pamineti moters diena. O kita diena sulaukiau musu mielosios kaimyneles su klausimu ar as rytoj vyksiu, na kai ji apreiske, kad is namu pasiims iki namu parves, pamaniau, o kodel ne, juk ne ka veikiu, paziuresime ka ten parodys, tiesa sakant tikejausi labai jau tokio partinio susiburimo su kokiu nors geliu padalinimu.
Tiesa, geliu buvo, ir sausainiu buvo ir torto buvo ir muzikos buvo, be kalbu kas be ko neapsieita, bet kokia laime, kad mano turku kalba taip toli netraukia, kad suprasciau ka peza politikai, taigi Dede kandidatas viska jausmingai isreke, kazka kalbeko apie nieksus norincius uzstatyti miesto pliaza viesbuciu, o juk tai pliazas miestelenams. Whatever, neturiu balso teises, nedomina ar jis tikrai ka nors gero pakeistu musu kaime.
Beje visas veiksmas vyko Side Princes hotel, todel teko proga pamatyti kuo grozisi turistai atostogaudami ir tikrai nuosirdziai susipavydejau, kad vaizdas is vidinio kiemo yra tiesiog nuostabus. Restoranelis toks padevetas, bet svarus ir tvarkingas, susedus teko susipazinti su visu bureliu kaimyniu, kuriu iki siol nepazinojau, tai toks mazas pastebejimas, kad puse mano naujuju kaimyniu turi ta pati varda, puiku niekada nesumaisysiu poniu vardu.
Taigi buvome pavaisintos uzkandziukais ir sultimis, po jausmingos dedes kandidato kalbos, jis pats savo rankomis iteike Gvaizdikus kiekvienai moteraitei, o as kaimynei spejau snipstelt, kad pas mus tulpes dovanoja, ji nustebo pasirodo Turkijoje tulpes labai brangios geles. (Sioje vietoje toks idomus paradoksas, turkai pabrezia, kad tulpe yra is turkijos kilusi gele, ir auga jos siuo metu kuo puikiausiai, tai kodel jos tokios brangios?).
Po geliu toks Turkiskas "Laimutis Purvinis" uzgrojo trim tara rim jonika ir dauguma moteriskiu puole scenon trepseti ir trepsejo, kol vel pertrauke sia visa puota kazkokia mini kalba ir mazytes mergytes sakomas eilerastukas, tada vel Laimutis purvinis ir trepsincios viesnios.
Veliau buvo mano akimis labiausiai vykusi visos popietes dalis - magu pasirodymas, pasijutau kaip vaikysteje buvo idomu ir linksma, tikrai ziurejau issiziojusi ir pasidziaugiau, kad vis del to issitempiau is namu, kad ir i partijos rengta svente, visa popiete vainikavo raudonutis, keturiu aukstu tortas (labai jau panasus i veseilini, bet BUVO TIKRAS, tik nelabai skanus). Taigi veliau ilgai ir laimingai grojo Laimutis purvinis, o babces trepsejo, vaikai trepsejo, vis gi sugeba jie stebinti savo pajegumu ir nekompleksavimu sokti, isivaizduokie blaivius lietuvius sokancius (jei jie ne koks sokiu ansamblis) kazkaip nesukuria tokio paveikslelio mano fantazija.
Aha ir visa popiete, kuri eme vakareti vainikavo SERDAR ORTAC pasirodymas ( cia toks Turkiskas Zvonkus arba kazkas panasaus POP Zvaigzdute), kuris buvo NETIKRAS :D ta prasme jo antrininkas, bet siaip visai smagus pokstas :) Tai tiek, o po viso ko mus parveze namo iki pat duru, taip, kad svente nemokmai kartais ne pro sal, o jei ji butu dar ne politine gal patikeciau, kad Turkai visgi moka svesti...
Posted by Picasa

Komentarų nėra: