2010 m. lapkričio 18 d., ketvirtadienis

Dviguba pilietybė ar mums jos reikia ?

Prezidentė D. Grybauskaitė vetavo dvigubos pilietybės įstatymą. Apie tai skelbia visos masinės komunikacijos priemonės. Straispnius internete galite rasti čia o taip pat ir Lietuvos ryte bei delfi na ir dar daug kur kitur.

Komentaruose pilasi purvai ant išvykusiųjų, emigrantai nepagaili pakeiksnoti tėvynės. Žinoma gaila, kad mūsų vaikai gimę Lietuvoje ar ne Lietuvoje tampa nebereikalingi, nors gyvenant užsienyje, svetimoje kultūroje tenka įdėti daug daugiau pastangų išauginti save Lietuviais laikančius žmones, tik tokių lietuvių, gyvenančių svetur motinai tėvynei nelabai reikia. Kaip ir nereikai mūsų nutekėjusių toli, Išlaikydamos Lietuvišką pilietybę turime rinktis nelegalių darbuotojų dalią ir dar kitų įvairių niuansų, tačiau tokia jau Lietuvos valdžia, tokie ir įstatymai.

Miela tevyne skirk pilietybę sportininkams, kultūros veikėjams, bet atimk iš mūsų gimusių, augusių ir auginančių lietuvius...

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labas, Giedre :) Atsitiktinai internete aptikau tavo bloga ir perskaiciau beveik visa :) Labai gi smalsu buvo kaip gi sekasi krastietei gyvent svetimame kraste. Man labai knieti suzinoti del jusu pilietybes :) Koks jusu, istekejusiu lietuviu, statusas Turkijoje? Istekejusios uz turko, bet islaikiusios Lietuvo pilietybe? O kaip socialines garantijos ten? Visa gyvenima dirbti nelegaliai ir jokios kapeikos nesukaupti pensijai? Ar ten visas garantijas gaunate, nes vyrai dirba?

Anonimiškas rašė...

Aciu sekasi gerai su pilietybe Lietuviska gyvename, o Turkijai kasmet atseikejame nemaza sumele uz tai, kad gautumeme leidima gyventi. Socialines garantijos tik per vyra, cia jau ko gero reiketu dekoti Turkiskai tvarkai, kai iprasta, kad sutuoktine ir vaikai yra socialiai drausti jei vyras dirba legaliai ir moka mokescius valstybei. Bet tarkim uzsienieciui dirbti legaliai yra nemazai kliuciu, imoneje gali dirbti ne daugiau 10 uzsienieciu, taip pat tokie leidimai dirbti uzsienieciui neisduodami mazoms imonems, todel jos ir nemegina darbinti, nes atsakymas bus aiskus, o po to ir patikirinimu padidetu. Taip kad kapeikas kaupti geriausiai yra auksines ir kojineje :D taip sakant atskirai nuo vyro :D