2010 m. spalio 27 d., trečiadienis

Lietuva po ilgesnio paviešėjimo Turkijoje


Lietuva Tėvyne Mūsų... Dar ne taip seniai nusileidau ant Lietuvos žemės, kuri pasitiko gelsvėjančiu kraštovaizdžiu, draugės pasitiko su duona ir varškės sūreliais... (tai ko labiausiai buvau pasiilgusi).
Tai koks gi vaizdelis ant Lietuvos po ilgesnio pabuvimo šalyje kur problemų nėra, o jei jų yra tai tu turi problemų. Akivaizdu, kad visi lietuviai kažkokie problemų rinkiniai, realiai tikrai labai gražūs žmonės, bet labai jau surukę ir neišmokę džaugtis paprastais gyvenimo džiaugsmais.
Tarkime kaip gera ir gražu eiti gatve, kurioje nesivolioja krūvos šiukšlių... Kur galima valgyti varškę, gardžius sūrius, o kava išsininešimui tiesiog tapusi neatskiriama daugelio gyvenimo dalimi, Kavos galima gauti paprastai ir tai nebus tirpi kava už[ilta verdančiu vandeniu ir pabalinta pieno milteliais.
Lietuva - šalis, kur alus kainuoja mažiau nei geriamas vanduo, tad jei esi nealkoholinių gėrimų vartotojas Lietuvoje tenka labiau pakratyti piniginę. Kažkur girdėta frazė jog alus lietuviams yra gaivusis gėrimas yra absoliuti tiesa.
O beje einant per gatvę... koks komfortas tave perleidžia net jei tik uždėjai kanoplėlę ant "zebriuko"... Net ir praėjus kiek laiko aš vis dar nepatikliai einu per gatves Lietuvoje... Tas įprotis įgytas Turkijoje saugoti savo užpakaliuką nuo galimo nutrenkimo giliai įsikerojęs.
O labiausiai mane pribloškė tas E-MARKETINGAS Lietuvoje. Ne elektroninis, o EKOlogiškas... rodos iki šiol nuodijomės, o va dabar visi gamintojai gamina viska be E. Na žinoma ir Turkijoje Organik analogiškas jokių E šūkiams Lietuvoje, tačiau tokios isterijos nėra. Man tai kvepia nauja ir erzininančia komercija, geresniu ekonominiu laikmečiu mada buvo socialinė atsakomybė, dabar naujas trend Lietuvoje Ekologija... Bet kiek jos samoningos ir sąžiningos, paliksiu gamintojams ir patiems vartotojams, bet tikrai nejuokinkite su ta EKO mada...
O vienas nuostabiausių dalykėlių... jaukios kavinės kur galima užsisakyti tik didžiulį gardžios arbatos puodelį su sausainėliu ar gabalėlio pyrago ir tiesiog smagiai leisti laiką su draugais....

Ir dar kartą gerai ten kur mūsų nėra, o dar geriau ten kur mes atostogajame.

Komentarų nėra: