Baigiantis braškių sezonui prasideda nuostabusis arbūzų sezonas. Tik sekmadienį supratau, kad ligi šiolei nebuvau valgiusi tobulo arbūzo tokio nei per saldaus, nei pernelyg beskonio, tiesiog tobulai idealaus.
Kaip atpažinti poną tobulajį arbūzą:
- Pirmiausia nerekomenduoju pailgųjų, nes jie yra arbūzo ir moliūgo hibridas, turintis daugiau masės, bet skonio atžvilgiu yra žymiai prastesnis.
- Renkantis arbūzą reikia į jį pabelsti ir jei jums atsakys, taip tai aš tobulasis tai imikite :D o jei reimtai tai plekštelėjus per arbūzą tarsi atsimuša jūsų smūgis į kitą ranką ir girdimas specifinis garsas, kuris parodo, kad arbūzas yra sultingas.
- arbūzo uodegytė turi buti šiek tiek sausa, nes vandeninga rodo, kad jis nuskintas per anksti
- Ir štai paskutinis etapas, jūs įsmeigiate peilį, o arbūzas PAT ir pats tiesiog pasidalija pusiau, tiesa ne visada į lygias dalis, bet tikrai pajusite kaip arbūzas sprogsta.
Prie arbūzo labai tinka feta sūris ir sviezia balta duona, tai tradicinis pietų meniu, karščių metu Turkijoje.
Taip pat pridedu vienos šaunios Turkijos Lietuvaitės salotų receptą su arbūzu ir feta sūriu.
Ir štai čia jums receptas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą